Kreativna radionica u Širokom Brijegu održana je  21. i 22.01.2021g.. Prvi dio radionica smo razgovarali o osobnom  doprinosu o očuvanju okoliša te kako kao pojedinci možemo biti odgovorni u potrošnji pitke vode i razdvajanja otpada. Očuvanje pitke vode i smanjivanje negativnog utjecaja na okoliš, ključan je korak u dugoročnom osiguranju opskrbe pitkom vodom.

Danas možemo svjedočit velikim količinama otpada koji se nepravilno odlaže po prirodnim površinama, dugoročna šteta takvih odlagališta je neprocjenjiva za okoliš kao i za nas same. Razvijanje odgovornosti kod mladih naraštaja o pravilnom odlaganju otpada, važan je korak prema očuvanju prirode.

Djeca su nam u drugom djelu radionice pokazala kako i sami možemo od starih materijala izraditi zanimljive predmete koji nam mogu bit korisni za svakodnevnu upotrebu. Za izradu kreativnih košarica korišten je stari jeans. Papirne role djeca su iskoristili za izradu držača za školski pribor. Prilikom izrade svojih kreativnih radova djeca su razvili i šivačke vještine i unaprijedili svoje kreativne vještine. Uživali su i na zanimljiv način stekli nova, iznimno važna, znanja. Razvijanje svijesti o očuvanju okoliša i ljubav prema prirodi važno je započet od prvih godina života.