Prve zrake sunce i proljeća namamile su djecu dječjeg vrtića „Mali hrast“ vanka, gdje su zajedno s članovima Udruge Eko ZH Lucijom Kvesić i Katarinom Kraljević te svojim odgajateljicama posadili svatko svoj cvijet i sa svojim timom napravili mali cvjetnjak. 

Ovakvim zajedničkim projektima potičemo djecu na ljubav prema prirodi, te ih učimo suradnji i odgovornosti za svako živo biće. Osim sadnica cvijeća udruga je mališanima donirala i mali vrtlarski alat, te razno sjemenje koje će u narednim tjednima posijati i pratiti njegov rast i razvoj. 

Dječji vrtić „Mali hrast“ je vrtić koji se nalazi u prirodi, te djeca veliki dio vremena provode šetnjama obližnjim šumskim puteljicima ili se igrajući u svojoj šumi ispred vrtića. U vrtiću se djeca potiču na ljubav prema prirodi, te se raznim aktivnostima promiču vrijednosti očuvanja prirode i okoliša. To je vrtić bez TV-a koji prirodu koristi kao neiscrpan izvor ideja za slobodnu igru i odrastanje, slično kao što su nekad odrastale i starije generacije ovih prostora, istaknula je ravnateljica Danijela Mikulić.

Incijativa je podržana u okviru projekta „Misli o prirodi!“ koji finacira Švedska, a provodi CPCD u  okviru kojeg je formiran i EKO HUB Široki Brijeg kojim kordinira Udruga za razvoj okoliš i kulturu EKO ZH.