30. kolovoza 2021. je počela 12. EKO KOLONIJA  na Parku Prirode Blidinje. Okupilo se 60 studenata iz regije; Akademija likovnih umjetnosti Široki Brijeg, ALU Trebinje, ALU Banja Luka, ALU Sarajevo, ALU Beograd, ALU Cetinje, ALU Rijeka,  ALU Niš.

Koordinatorica likovne eko kolonije mr. Ars sacra Kristina Ćavar je istaknula da se svake godine njeguje tematika blidinjskih krajolika kroz različite slikarske tehnike. Studenti se kroz druženje i slikanje informiraju o temama iz umjetnosti i ekologije. Stvaraju nove ideje za međusobnu suradnju poput skupnih izložbi ili definiranje likovnih kolonija u mjestima odakle potječu. Stoga Eko kolonija ima višestruku korist jer razvija i potiče na buđenje svijesti o očuvanju okoliša kao i utiskivanje osobnih impresija na slikarska platna.

Likovna kolonija je iznjedrila i nekoliko ekoloških akcija. A održat će se i nekoliko predavanja iz oblasti umjetnosti i pomirenja, te u suradnji s partnerima NVO Naša akcija iz Kotora, Crna Gora održat će se stručno predavanje iz ekologije.

Kolonija će u završnici 4. rujna 2021. imati upriličenje otvorenja izložbe radova u konferencijskoj Sali u restoranu Ski Staza oko 19 sati te će završiti podjelom zahvalnica 5. rujna 2021.

Likovna Eko kolonija 2021. je financijski podržana od Američke ambasade u Sarajevu.