Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH ( https://ekozh.org/ ) u partnerstvu sa partnerima na projektu NVO Naša akcija Kotor Crna Gora ( http://www.nasaakcija.me/author/nvo-nasa-akcija/)  i Udrugom INŽENJERI ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE  Novi Sad Srbija (https://www.activity4sustainability.org/ ), provodi  projekt ”ECO FRIENDLY COLONY”, kojim se povezuju mladi iz zajednica Zapadnog Balkana i ostvaruje njihov zajedničko djelovanje, koje će doprinijeti miru, toleranciji, ekologiji, umjetnosti i suradnji među zajednicama u svakom smislu.

Projekt je odobren i financiran od strane Western Balkans Fund    https://westernbalkansfund.org/  kojim ove godine predsjeda Bosna i Hercegovina, a provodi se u razdoblju od 15.04.2024. godine i traje do 15.10.2024. godine.

U okviru projekta u razdoblju od 02.09.2024. godine do 09.09.2024. godine u Parku prirode Blidinje u Bosni i Hercegovini će biti održana umjetnička kolonija na kojoj će sudjelovati 30 umjetnika iz zemalja Zapadnog Balkana. Svaki od umjetnika će imati zadatak naslikati po ukupno dva umjetnička dijela.

Djela nastala na koloniji će  nakon završetka kolonije biti izložena putem virtualne izložbe na stranici https://ekozh.org/, a kasnije će biti fizički dodijeljena u humanitarne svrhe organizacijama koje se brinu o osobama sa poteškoćama u razvoju ili zdravstvenim poteškoćama, od kojih će se djela moći otkupiti a što će pomoći u radu istih organizacija.  

Cilj projekta je da se doprinese povećanju tolerancije, pomirenja i suradnje dionika projekta iz različitih etničkih i geografskih zajednica Zapadnog Balkana a što će osnažiti cjelokupno Društvo.